ura & elämä

Olisiko muotoilijan ammatti minua varten? Kenen kannattaa hakeutua muotoilun koulutukseen?

Lähtökohtana uran ja työelämän suunnittelulle ajatus siitä, että ihmisen kannattaa hakeutua sellaiselle uralle, johon hänellä on aikaisempaa suuntautumista, kiinnostusta, menestystä, lahjojakin.

Muotoilijat ovat luovia ihmisiä, joita kiinnostaa esteettiset, käytännölliset ja rakenteelliset seikat tuotteissa ja ympäristöissä.

Monen muotoilijan taustalla on harrastusta legoihin, koottaviin pienoismalleihin, piirtämiseen, väreihin, kuvataiteisiin, käsitöihin ja rakentamiseen. Muotoilija on kiinnostunut kuvista, grafiikasta, pakkauksista, brändeistä, sovelluksista ja tuotteista ja arkipäivän estetiikasta.

Tähän jonkun haastattelu… video

Muotoilija voi toimia tuotteiden ja palvelujen suunnittelijana tai muissa muotoilualan tehtävissä, kuten tutkijana, kouluttajana tai muuna asiantuntijana. Nuoren muotoilijan palkka on noin 2500 – 2800 €.

Haastattelu… Milla museosta…

Muotoilija voi työskennellä muotoilupalveluja tarjoavana yrittäjänä tai omaa innovaatiotaan kehittävänä start-up-yrittäjänä.

Haastattelu – petri?

 

Muotoiluinstituutin entinen rehtori Antti Hassi väitti 1980-luvulla, että maalaispojista ja -tytöistä tulee hyviä muotoilijoita, koska heillä on kiinnityskohtia tosiolevaan

 

 

Muotoilijamainen lähestyminen uravalintaan? Mitä se on

Elämän muotoilu?

 

 

 

Muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamo kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa. Jäseniä on 2 500. Jäsenmaksu on 170 €, opiskelijoilta 50 €. Järjestö miettii uutta nimeä itselleen.

 

 

sds